BEAL MORTEX

Elegantie tijdloos, luxe.

Beal mortex waterdicht van zichzelf al met 1  mm...... een natuursteen "look" een marmerlook ......met beal mortex haal je die contrasten die typerend zijn voor steen in de natuur rechtstreeks naar boven......

 

De mooie luxe beal mortex minerale micromortel werd ontwikkeld door het bedrijf beal zo'n 25 jaar geleden. 

De mortex (vroeger gebruikt voor het afdichten van gaten) in kelders is uitgewerkt tot een hoogtechnische mortel voor binnenshuis met meer dan 64 kleuren. Mortex kan worden opgebracht op vloeren muren badkamers zwembaden.......maar beal mortex is ook geschikt voor eet en drink gelegenheden, buiten en binnen, het is geschikt voor op  balkons, trappen, en keukenbladen.

Makelaars en architecten beginnen beal mortex toe te passen op hun projecten vanwege de luxe uitstraling en duurzaamheid en de hoge slijtageweerstand en de natuurlijke "look" en oneindige kleuren pallet. 

 

Heeft uw badkamer een nieuw jasje nodig?

 

 

De ondergrond moet stevig niet schilverig en glad afgewerkt zijn, vrij van voegen/kitranden ..en eventuele verfresten moeten verwijderd zijn, wilt u het eerst gestukt hebben....kunnen we ook voor u verzorgen.

 

Verwerkwijze

Beal mortex droge ruimtes

In/op droge ruimtes wordt beal mortex opgebracht in 2 lagen en 1 PU coatinglaag

dag 1: voorbereiden primeren

dag 2: 1e / en 2e laag beal mortex

dag 3: drogen

dag 4: polijsten en coaten topfinish u glanskunt kiezen uit glans/zijdeglans/mat 

 

Beal mortex natte ruimtes wordt opgebracht in 3 lagen en 1 PU coating

dag 1: primeren 

dag 2 :  1e laag beal mortex

dag 3: 2e/ en 3e laag beal mortex

dag 5: drogen

dag 6 : polijsten / coaten topfinishlaag

daarna minimaal 5 dagen drogen

 

Onderhoud

Beal mortex is makkelijk in onderhoud....Om een ondergrond bedekt met MORTEX of een gepolijst beton in zijn mooiste aspect te behouden, moet deze worden beschermd tegen vlekken en kalksteen, en moet op passende wijze onderhouden worden zoals een natuursteen.

 

Het onderhoud van een MORTEX® gecoate oppervlakte hangt vooral af van de bescherming die in de laatste fase werd aangebracht. .

 

In de douche, ongeacht de ondergrond, wordt kalksteen afgezet na elk gebruik waardoor diverse residuen (zeep, vuil, …) zich vasthouden aan de kalksteen. Een weekelijks onderhoud is dus nodig. Voor het verwijderen van dergelijke afzettingen op de MORTEX®, kunt u witte azijn gebruiken (ook wel crystal azijn genaamd). Verdun deze azijn in warm water (1 deel azijn op 2 delen water). Spray dit mengsel op uw oppervlakte en laat dit enige tijd reageren, alvorens met een zachte spons te reinigen. Begin met een kleine concentratie aan azijn en verhoogd deze naarmate de hoeveelheid kalksteen (maximaal 2 delen azijn op 1 deel water). Dit geldt ook voor uw sanitaire kranen in contact met de MORTEX®

 

Beal mortex is elegant, luxe....stoer en uniek geen badkamer of vloer/ wand  is hetzelfde omdat het met de hand opgebracht is geen hand dezelfde struktuur brengt....

UNIEK 

Beal mortex is de enige ontwikkelaar en fabrikant van het merk beal mortex zodoende een uniek product. 

 

Mocht u het voorbereidend werk zelf doen raden wij aan om vuil en vet kitnaden en stof te verwijderen en materialen/platen goed stevig te bevestigen zodat er een solide onderbasis ontstaat.

 

wilt u uw badkamer een  nieuw jasje geven? neemt u contact met ons op. 06-85282776

 

beal mortex 2 lagen in fijnere korrel voor wanden

beal mortex met opstaande rand

beal mortex badkamer

beal mortex trap

beal mortex wand

beal mortex keukenblad

beal mortex wasbak