BEAL MORTEX

Elegantie tijdloos, luxe.

Beal mortex waterdicht van zichzelf als we binnen maar toch buiten willen zijn...... een natuursteen "look" een marmerlook ......met beal mortex haal je die contrasten die typerend zijn voor steen in de natuur rechtstreeks naar boven......

 

De mooie luxe beal mortex minerale micromortel werd ontwikkeld door het bedrijf beal zo'n 25 jaar geleden. 

De mortex (vroeger gebruikt voor het afdichten van gaten) is uitgewerkt tot een hoogtechnische mortel voor binnenshuis met meer dan 64 kleuren en oneindig veel tinten. Mortex kan worden opgebracht op vloeren muren badkamers zwembaden.......maar beal mortex is ook geschikt voor eet en drink gelegenheden, op balkons, trappen, en keukenbladen vloeren en muren.

Makelaars en architecten beginnen beal mortex toe te passen op hun projecten vanwege de luxe uitstraling en duurzaamheid en de hoge slijtageweerstand en de natuurlijke "look" en oneindige kleuren pallet. 

 

Heeft uw badkamer een nieuw jasje nodig?

 

Werkwijze: 

Voordat beal mortex wordt opgebracht wordt gekeken naar de richtlijnen voor  de ondergrond.

De ondergrond moet stevig niet schilverig en glad afgewerkt zijn, vrij van voegen/kitranden olie en eventuele verfresten moeten verwijderd zijn.

 

Beal mortex droge ruimtes

In/op droge ruimtes wordt beal mortex opgebracht in 2 lagen en 1 PU coating

dag 1: voorbereiden primeren

dag 2: 1e / en 2e laag beal mortex

dag 3: drogen

dag 4: polijsten en coaten topfinish glans/zijdeglans/mat 

 

Beal mortex natte ruimtes wordt opgebracht in 3 lagen en 1 PU coating

dag 1: primeren 

dag 2 :  1e laag beal mortex

dag 3: 2e/ en 3e laag beal mortex

dag 4: drogen

dag 5 : polijsten / coaten topfinishlaag

daarna minimaal 3 dagen drogen

 

Onderhoud

Beal mortex is makkelijk in onderhoud....Om een ondergrond bedekt met MORTEX of een gepolijst beton in zijn mooiste aspect te behouden, moet deze worden beschermd tegen vlekken en kalksteen, en moet op passende wijze onderhouden worden zoals een natuursteen.

 

Het onderhoud van een MORTEX® gecoate oppervlakte hangt vooral af van de bescherming die in de laatste fase werd aangebracht. .

 

In de douche, ongeacht de ondergrond, wordt kalksteen afgezet na elk gebruik waardoor diverse residuen (zeep, vuil, …) zich vasthouden aan de kalksteen. Een weekelijks onderhoud is dus nodig. Voor het verwijderen van dergelijke afzettingen op de MORTEX®, kunt u witte azijn gebruiken (ook wel crystal azijn genaamd). Verdun deze azijn in warm water (1 deel azijn op 2 delen water). Spray dit mengsel op uw oppervlakte en laat dit enige tijd reageren, alvorens met een zachte spons te reinigen. Begin met een kleine concentratie aan azijn en verhoogd deze naarmate de hoeveelheid kalksteen (maximaal 2 delen azijn op 1 deel water). Dit geldt ook voor uw sanitaire kranen in contact met de MORTEX®

 

Beal mortex is elegant, luxe....stoer en uniek geen badkamer of vloer is hetzelfde.

 

Beal mortex is de enige ontwikkelaar en fabrikant van het merk beal mortex zodoende een uniek product. 

U kunt kiezen als eindafwerking uit mat, zijde of glans.

 

Mocht u het voorbereidend werk zelf doen raden wij u aan het bovenstaande goed in acht te nemen en ook vuil en vet en stof te verwijderen en materialen/platen goed stevig te bevestigen zodat er een solide onderbasis bestaat waarop de mortex verwerkt wordt.

 

bel nu voor prijzen: Jacqueline 06-85282776 of stuurt u een aanvraag voor uw project, vermeld waar u het op wilt hebben en vermeld de meters als dit mogelijk is!

Vermeld ook of u nissen wilt en of er eventueel  hoeken op het project zitten en of er gestuct moet worden en wat voor materiaal er gebruikt is bij de opbouw ivm. de primer die gebruikt wordt.

Bel nu: 06-85282776

 

beal mortex 2 lagen in fijnere korrel voor wanden

beal mortex met opstaande rand