Beal mortex

 

U zoekt een "betonlook"of beton cire of beal mortex, hierbij wat informatie over de schitterende beton cire en beal mortex.

Beton cire wordt tegenwoordig veel verwerkt door oa. stucadoors of verwerkers.

Er zijn veel verschillende soorten beton cire op de markt deze verschillen ook in prijs.

Van oorsprong is beton cire een uit Frankrijk afkomstige betonstuc.  De letterlijke vertaling van beton cire is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het uiteindelijke beton cire.  

Door de unieke samenstelling en vele verschillende mogelijkheden, is het een ideaal product  voor elke ruimte in uw huis!

Betoncire is zelf een cement/beton achtig poeder dat vermengd wordt met een resin in 2 of 3 lagen opgebracht en voorzien van een afwerklaag  de topfinishlaag. 

Door een speciale techniek worden de effecten naar boven gehaald waardoor u een unieke wand of vloer hebt. 

We noemen beton cire en beal mortex betonlook maar heeft tegelijkertijd zoveel namen betonlook decostuc woonbeton leefbeton designbeton decoratieve stuc enz. enz..... 

Beton cire of beal mortex wordt opgebracht in 2 of 3 lagen geschuurd, en wordt afgewerkt met een impregneer en dan een PU een 2 componenten coating een wax of olie. 

Beton cire is van zichzelf niet waterdicht maar watervast deze wordt dat gemaakt met impregneer en de beschermlaag van de PU coating die in 1 of 2 lagen wordt opgebracht na het schuren.

Deze beschermt tegen vuil en vocht. 

Beton cire of beal mortex kan worden verrwerkt op vloeren, wanden, schouwen, meubels, keukenbladen, de toepassingen zijn oneindig.

Beton cire heeft rond de 72 kleuren en op aanvraag kan u een ral kleur laten maken door ons. 

Beal mortex heeft 64 kleuren is een ander product dit komt uit eigen makelij door Beal ontwikkeld. Mortex werd vroeger gebruikt om kelders te dichten en is ook net als beton cire uitgewerkt tot een product om binnenshuis te verwerken.

Beal is uitgewerkt in 2003 naar de beal mortex deco voor binnenshuis en is net als beton cire een mooi product dat iets grover oogt. Beal mortex is al vanaf 1 mm waterdicht en kan in mat glanzend of zijdeglans worden afgewerkt.

 

Beal mortex kan en wordt vooral veel in badkamers gebruikt vanwege zijn waterdichtheid en is ook toe te passen op trappen, keukenbladen en vloeren, wanden maar ook op een schouw te verwerken maar is ook op balkons te verwerken de beal mortex etanche.

 

Beal mortex wordt opgebracht in 2 lagen in de badkamer 3 en daarna geschuurd en afgewerkt met een PU laag  een 2 componenten laag die beschermt tegen vuil en vlekken.

 

Het onderhoud van beal mortex, deze moet worden schermd tegen vlekken en kalksteen, en op passende wijze onderhouden worden zoals een natuursteen. In doucheruimtes (natte cel)  ongeacht de ondergrond, wordt kalsteen afgezet na elk gebruik waardoor diverse residuen (zeep, vuil, …) zich vasthouden aan de kalksteen.

Een weekelijks onderhoud is dus nodig. Voor het verwijderen van dergelijke afzettingen op de MORTEX®, kunt u witte azijn gebruiken (ook wel crystal azijn genaamd). Verdun deze azijn in warm water (1 deel azijn op 2 delen water).

Spray dit mengsel op uw oppervlakte en laat dit enige tijd reageren, alvorens met een zachte spons te reinigen. Begin met een kleine concentratie aan azijn en verhoogd deze naarmate de hoeveelheid kalksteen (maximaal 2 delen azijn op 1 deel water). Dit geldt ook voor uw sanitaire kranen in contact met de MORTEX

Bij de beal mortex en beton cire moet u onderhoud plegen om uw product te voeden/ondehouden. U kunt deze onderhoudsproducten bij opleveren van het project bij ons aanvragen.

Zodoende kunt u langer genieten van uw product. 

Omdat het product met de hand is opgebracht, is geen project hetzelfde u heeft altijd een uniek project qua kleur uniek qua uiterlijk.

Prijzen:

De prijzen worden bepaalt n.a.v. de prijs van de leverancier maar liggen rond de 35 euro a 51 euro per meter voor materiaal waar de arbeidskosten nog bij komen en waar het op verwerkt moet worden.

  

De prijzen worden gerekend naar grootte m2 over het project en een kleine vergoeding voor de gereden km. 

Heeft u een kast een tafel of een keukenblad met veel hoeken zal dit ook berekend worden in de prijs alsook eventuele epoxy en/of gazen of over tegels de schraaplaag.

 

Houdt u hier rekening mee!

Wij hopen dat de informatie  die wij u gegeven hebben u beweegt om de schitterende mooie, unieke design betonlook op uw project te laten bekleden door ons.

Bel nu voor een afspraak of informatie: Jacqueline 06-85282776

of Rchard 06-85021967

Beal mortex fine